Yapay Üriner Sfinkter

Yapay Üriner Sfinkter

Yapay üriner sfinkter, hastanın idrar kaçırmasını önleyen bir üriner kontrol sistemidir. Sfinkter bünyesinde bulunan pompa sayesinde istemsizce gerçekleşen idrar kaçırma durumu önlenir.

Bu sağlık uzmanı kaynakları, hekimler ve yardımcı sağlık uzmanları tarafından kullanılmak üzere bir eğitim hizmeti olarak sağlanmaktadır. Bu indirme merkezi, hastalar veya tüketiciler tarafından doğrudan kullanılmak üzere tasarlanmamıştır.

Dünya genelinde yaklaşık 200.000 hastanın idrar kaçırma problemlerini gidermede yapay üriner sfinkter kullanılmıştır. Stres tipi idrar kaçırma durumlarının tedavisinde en çok tercih edilen yöntemdir.

yapay-uriner-sfinkterÜriner Sfinkter Özellikleri

  • Kadın ve erkeklerde idrar kaçırma tedavisinde altın standart olarak kabul edilmiştir.
  • Vücut dışından kullanımı belli olmaz.
  • Hasta kendi isteği ile idrara çıkana kadar üretrayı kapalı vaziyette tutar.
  • İstemsizce gerçekleşen idrar kaçırma olayını engeller. Hastanın kendi isteği ile üretra açılır ve idrar atımı gerçekleştirilir.

Antibiyotik Kaplama

Artifisyel Sfinkterler, InhibiZone isimli özel bir antibiyotik ile kaplanmıştır. Bu antibiyotik, Minosiklin ve Rifampin antibiyotiklerinin kombinasyonu şeklinde oluşturulur. Protez enfeksiyonlarıyla yaygın olarak ilişkili bakterilere karşı etkili bir “İnhibisyon Bölgesi” oluşturur. Dolayısı ile ilgili bakterilere karşı enfeksiyon oluşmaması için bir koruma alanı meydana getirir.

İşlemin ardından 14 günlük bir süreçte bu antibiyotikler protezden yayılmaya başlar ve enfeksiyona neden olan bakterilere karşı bir koruma alanı oluşturur.

Protezlerde bulunan toplam ilaç miktarı, cihaz boyutuna bağlı olarak 3-10mg Minosiklin ve 9-25mg Rifampin arasında değişir.